Poznato je da je koža najveći ljudski organ. Koža ima višestruku ulogu u ljudskom organizmu. Prva i osnovna njena funkcija jeste zaštitna. Sprečava prodor mikroorganizama i čestica prašine i prljavštine u naše telo. Koža je ta koja reguliše telesnu temperaturu i zahvaljujući njoj se registruju čulni nadražaji.

Ovaj ljudski organ ima i izvesnu socijalnu ulogu. Ako nam je koža lepa, negovana, zdrava i očuvana ponašaćemo se sigurnije sa većim stepenom samopouzdanja. Da bi koža bila zdrava i lepa, zahteva svakodnevnu negu.

nega kože

Da bi koža bila zdrava i lepa, zahteva svakodnevnu negu.

Sa godinama, naravno, koža se opušta i gubi svoju elastičnost. Iako se mnogi okreću hirurškim intervencijama kako bi povratili mladalački izgled kože, koža se može zategnuti i prirodnim putem.

Korigujte ishranu

Zdravo telo, čvrsta koža! Korigovana ishrana neće uticati samo na gubitak kilograma, već će uticati i na Vašu kožu. Hrana organskog porekla bogata je elementima koji delotvorno deluju na kožu tela, ali i na opšte zdravlje. Namernice bogate šećerom bi trebalo strogo izbegavati.

zdrava ishrana

Zdravo telo, zdrava koža!

Limunov sok i med za glatku kožu

Još jedan od načina da zategnete kožu jeste primenom adstrigenasa. Oni se koriste na dnevnom nivou i pokazali su se kao odlična sredstva koja pomažu da koža ostane čvrsta.  Limunov sok, med, ruzmarin pomenimo samo neke koji imaju adstrigentno dejstvo. Njihovim nanošenjem se smanjuju pore, lice se zateže i koža postaje glatka i čvrsta.

Redovna masaža

Jedna od boljih prirodnih metoda za zatezanje kože je redovna masaža. Nežni pokreti definitivno će prijati Vašem licu i opustiće svaki mišić. Masaža vrata i lica aloa verom hidriraće kožu i dodatno je zategnuti.

Vodom do zategnute kože

Koliko god da nam se smučila floskula – što više tečnosti, moramo joj pribeći. Minimum 8 čaša vode na dnevnom nivou, kako biste sačuvali prirodni sjaj kože. Što više pijte vodu. Voda hidrira i zateže kožu, a pored toga pomaže da se toksini izbace iz tela.

voda

Vodom do zategnute kože

Korisne maske

Maske mogu biti jako korisne kada je reč o zatezanju kože. Maska koja se pokazalo kao delotvorno sredstvo jeste maska od belanceta i limunovog soka. Limunov sok se pomeša sa belancetom i meša dok se ne napravi čvrsta smesa. Maska se nanosi na lice i drži do 15 minuta. Skida se mlakom vodom, a efekti se javlja već posle nekoliko puta korišćenja.

Zategnite kožu prirodnim uljima

Ulje koštica grožđa bogato vitaminima C i E

Ulje koštica grožđaprobotanic_ulje_seme_kostica_grozdja-sa-pipetom1 ima široku primenu u kozmetičkoj industriji. Dokazano je da pozitivno utiče na zatezanje kože, pa se može koristiti za toniranje. Ovo ulje nalazi se u mnogim proizvodima za negu kose, losionima i kremama. Pored toga što hrani i regeneriše kožu, primenjuje se u lečenju akni i drugih dermatoloških tegoba. Ulje od koštica grožđa štiti kožu od Sunca, sadrži antioksidanse i bogato je vitamina C, E i beta – karotenom. Pokazalo se jako efikasnim za kožu oko očiju. Koristi se takođe i u prevenciji bolesti srca i za regulisanje nivoa šećera u krvi.

Anticelulit ulje vraća tonus Vašoj koži

Anticelulit ulje je još jedno delotvorno prirodno ulje koje pomaže Vašoj koži da ostane čvrsta i zategnuta. Vraća joj tonus. Kombinacija eteričnih ulja pomoću kojih se podstiče cirkulacija limfe i mikrocirkulacija, razbija nataloženo masno tkivo ispod kože i razbija najuporniji celulit. Ulja jojobe, lešnika i koštica kajsije dubinski hrane kožu i regenerišu je pri čemu koža ponovo postaje glatka i čvrsta.

Antistrije ulje hrani Vašu kožu

proizvod_probotanic_antistrije_uljeŽenama se često dešava da im se posle naglog mršavljenja koža opusti. Gubi se čvrstina. Prilikom rastezanja javljaju se strije koje predstavljaju jedan od problema na putu do lepe i negovane kože. Antistrije ulje čuva elastičnost površinskog sloja kože, snabdeva je dovoljnom količinom vlage istovremeno dopuštajući koži da diše. Neguje i hrani kožu čineći je svilenkasto mekom i zdravom.

Izvori:

http://zena.blic.rs/Zdravlje/14229/Koza-je-najveci-ljudski-organ

http://www.herbalia.org/index.php?id=nega-koze-lica

http://www.narodnamedicina.info/2016/02/17/kako-da-prirodnim-putem-zategnete-vasu-kozu-nevjerovatno/

http://www.laroche-posay.rs/%C4%8Dlanak/10-saveta-za-negu-ko%C5%BEe-tela/a3337.aspx

http://www.probotanic.com/informacije/prirodna-ulja-za-negu-koze/

http://www.probotanic.com/proizvod/anticelulit-ulje/

http://www.probotanic.com/proizvod/antistrije-ulje/

http://www.probotanic.com/proizvod/ulje-od-kostica-grozdja/